"במתמטיקה, כמו בדמוקרטיה, האחד שואב כוח ממספר האפסים שאחריו."

יום שישי, 10 בספטמבר 2010

רגע חושבים, הגיגים לפתיחת שנה.

זהו השנה התחילה, מלאת ציפיות והתרגשות, נשאבתי חזרה לתוך השיגרה הסוחפת והעמוסה.
חופשת הסמסטר וימי החג מאפשרים כמה רגעי מנוחה, דפדוף בעתון ידיעות אחרונות הביא אותי לכמה כתבות מעניינות, רגע לפני השנה החדשה, העתידן פרופ' דוד פסיג מגיש תחזית מיוחדת לגבי טכנולוגיות עתידיות והשפעתן על המערכות הכלכליות, החברתיות, והחינוכיות.
בגדול, תחום לימודי העתיד מנסה להבין אילו דברים יישארו כפי שהם היום, מה עתיד להשתנות , אילו חידושים צפויים לנו וכיצד נעמוד באתגר הזה ? פסיג מתייחס לשאלות כמו, האם הפערים החברתיים בישראל ימשיכו להתרחב ? האם השד העדתי ימשיך ללוות את חיינו ? האם צפוייה "מהפכה ירוקה" בישראל ? האם תחול עלייה במוטיבציה של בני הנוער להתגייס לצה"ל ? ושאלת השאלות, האם בני הנוער ימצו את הרשתות החברתיות ויזנחו אותן ?
אחד המודלים בחקר העתיד מצביע על כך שהמוטיבציה להתגייס לצה"ל תלך ותגדל... דבר משמח ומעודד,
לגבי הרשתות החברתיות, הורים ומחנכים רבים סבורים כי הפייסבוק הוא טרנד חולף, שיאבד בקרוב את מרכזיותו בשיח של הצעירים.
לפי פסיג, מעמדו של הפייסבוק רק ילך ויתעצם, בני הדור הצעיר שלנו מחפשים איך להרחיב את הקשרים החברתיים שלהם. כל טכנולוגיה שתאפשר להם להתנסות בהעצמת הקשרים הללו בצורה אותנטית תתקבל בברכה ובהתלהבות.
החוכמה של אנשי האינטרנט והטכנולוגיה תהיה להבין היטב את הצורך הזה ולתפור לו מוצרים ושירותים נוספים.

אני יכולה לספר לכם מחוויות הימים הראשונים בבית הספר, כאשר העברתי דף קשר בין התלמידים שלי בקבוצות הלימוד השונות, ביקשתי מהם למלא מס' טלפון, פלאפון וכתובת Email להעברת הודעות או דפי עבודה, רבים מהתלמידים הסבו את תשומת ליבי שאין להם בכלל אימייל ואם יש הוא אינו פעיל והם בכלל לא משתמשים בו, אי לכך חשבתי שאוכל להיעזר באתר ביה"ס, נכון לרגע זה, אין לי עדיין גישה להכניס אליו מידע, לצערי יש גורמים מעכבים ודרך ההתנהלות אינה מאפשרת התייעלות במערך הלימודי.
נסכם במשפט אחד : חפשו אותי בפייסבוק :-)



קצת על טכנולוגיה...